replica watches replica tag heuer watches rolex replica

ILB | ILOVEBORÅS.SE

BLOGGAVDELNINGEN

Edvard Gustafsson har spelat i band varje vecka i 12 år

30/04/2012
0

Foto: Håkan Ringman, Enfotograf.com

Tjena, hur står det till?
- Tack, mycket bra.

Åh, samma här faktiskt. Vem är du och varför tror du vi intervjuar dig?
- Jag är en gammal boråsare som numera bor i Alingsås. Jag läser för närvarande till socionom på Hälsohögskolan i Jönköping. Jag tror ni intervjuar mig för jag har hängt med i Borås musikliv under många år nu, framförallt med bandet Mind O.D. Mind O.D börjar sakta men säkert förbereda sig för en ny inspelning.

Och det skall vi strax prata mer om. Beskriv Borås med tre ord.
- Min hemstad, trevlig, under utveckling. Det blev fler ord än tre.

Men det gör inget, att det blev fler än tre. Är du en god ambassadör för staden, på vilket sätt i så fall?
- Nja, med tanke på att jag har flyttat till Alingsås så kanske jag inte är det. Men jag är i grunden boråsare och jag talar alltid väl om staden så fort jag får chansen så jag är nog en ganska god ambassadör trots allt.

Exakt! Berätta nu om ditt spelande i Mind O.D.
- Vi har under en tid nu mest jobbat med att renovera studion och fixat ny utrustning. Det betyder att bandet har legat på is ett tag. Nu ska det dock bli ändring på det. Vi har låtar klara som ska spelas in. ”Det är våra bästa låtar hittills”, så är det faktiskt. Vår trummis Markus Nesset har tyvärr flyttat till Umeå så vi står för tillfället utan trummis. Andreas Edman som spelade i Mind O.D för några år sedan ska lira på inspelningen. Han är riktigt duktig så det blir skoj att spela med honom igen. Jag vill slå ett slag för låten ”Speed of Light” som vi ska spela in. Det är en riktig hit för de breda massorna.

En sådan hit ser vi sannerligen fram emot. Vad är det som är så gött med att spela i band egentligen?
- Har spelat i band varje vecka sedan jag var tolv (är nu 34 år) så för mig är det en del av livet. Det göttaste är att skapa något tillsammans med de andra i bandet. När allt klaffar så är det precis som om tid och rum försvinner och man bara ”är” i flödet av musik. När den känslan uppstår så är musik bland det häftigaste som finns.

Hallelujah! Hur kan er skapandeprocess se ut i bandet?
- Tidigare skapade vi låtarna tillsammans i replokalen. Nu är det mest så att Johan Fagrell (sång, gitarr) skriver låtar i sin hemstudio och sedan presenterar de för oss. Sen kör vi dem tillsammans. Ofta har han skrivit färdigt låtarna så det handlar mest om att sätta dem gott i bandet och få dem att leva.

Har hört rykten om att ni har en studio, är det korrekt uppfattat?
- Stämmer bra. Det är en riktigt bra studio som ligger på landet utanför Borås. Vi har renoverat den under hösten och köpt in ny skön utrustning. Vi har börjat spela in musik på grejerna och det låter riktigt bra. Studion kallas Studio7 och den är öppen för band att hyra. Den som är intresserad är välkommen att skicka mejl till: mindod@hotmail.com så tar vi kontakt. Vi har två duktiga ljudtekniker; Nesko och Fredrik som är med och driver studion.

Vad tycker du om musiklivet i Sjuhärad?
- Det finns många bra band men såklart för få ställen att visa upp sig på för banden.

100 år fram i tiden, vad vill du bli ihågkommen för?
- Som musiker finns väl alltid drömmen om att skriva en låt som når ut till människor och som de kommer ihåg. Det är en dröm som håller skapandeprocessen vid liv, ha ha.

Om du vore ett gitarriff, vilket hade du varit och varför?
Riffet till ”Smells Like Teen Spirit” med Nirvana, eftersom det är ett riff som hade varit najs att ha skrivit.

0 
Bookmark and Share

Inga kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu! Börja diskussionen genom att fylla i formuläret nedanför...


Lämna ett svar